Normális, hogy a B-vitaminok kellemetlen szagúak?
A B-vitaminok természetüknél fogva kellemetlen aromájúak. Ez normális, és nem jelenti azt, hogy a termék lejárt vagy más módon sérült volna. Ha kétségei vannak, ellenőrizze a lejárati dátumot, amely az összes NOW Foods kiegészítő doboz aljára van nyomtatva.

Néha sárga por borítja a kapszulákat a B-vitamin-kiegészítőmben. Ez normális?
Néha B-vitamin por maradványokat kaphat a kapszulákon, általában sárga színűek. Ez megint normális eset. A kapszulázási folyamat során gyakran kis mennyiségű por távozik, és néha bevonja a kapszulák külsejét.

 

Miért jobb a B-12-vitamin metilkobalamin-formája összességében jobb forma, mint a szokásos B-12-es forma?
A legtöbb B-vitamin a szervezetben csak koenzim (vagy aktív) formában működik, és a B-12-ben vagy bizonyos B-komplex termékekben található  formát a testének koenzimformává kell alakítania, mielőtt elvégezheti a munkáját . Ezek a koenzimformák általában sokkal drágábbak, és erőteljesebbnek tekinthetők, mint a szokásos vitaminformák, ezért mindkét formánkban különféle lehetőségeket kínálunk a fogyasztóknak. A metilkobalamin ezen koenzim formák egyike. Mivel már koenzim formájában van és nem igényel átalakulást, a test azonnal felhasználhatja.

 

Biztonságos a metilkobalamin és honnan származik?
A metilkobalamin mikrobiális fermentáció útján származik. Számos vizsgálatot végeztek a metil-kobalaminon és semmilyen toxicitás nem mutat. Ezen túlmenően az Orvostudományi Intézet (IOM) nem határozott meg felső határt.