Mi az omega-3?
Az Omega-3 esszenciális zsírsav (EFA), többszörösen telítetlen zsírsavnak (PUFA) is ismert. Állati és növényi forrásokból származik, bár a halolajból származó omega-3 (az Eco-Sustain ™ Omega-3 szintén elérhető) a leggyakoribb kiegészítő forma. A zsírsavak képezik a zsírok és olajok fő hasznos frakcióját, és szükségesek az általános egészséghez. * Mivel a test nem tud előállítani esszenciális zsírsavakat, ezeket élelmiszerekből vagy kiegészítő forrásokból kell beszereznie.
A növényi eredetű olajok, mint például a len, tartalmaznak omega-3 zsírsavat, az úgynevezett alfa-linolénsavat (ALA). Az emberi test az ALA-t általában hosszabb láncú zsírsavakká, eikozapentaénsavvá (EPA) és dokozahexaénsavvá (DHA) alakítja, amelyeket a prosztaglandin képződéshez és egyéb sejtszükségletekhez használ. * A halolaj a kívánt omega-3 zsírsavakat tartalmazza hasznos EPA és DHA formákban. Az ALA enzimatikus átalakulást igényel az EPA és DHA előállításához.
A vadon élő halak természetesen számos szennyeződésnek vannak kitéve, beleértve a természetes és az ember által okozott szennyeződéseket. Mint minden NOW® terméknél, gondoskodunk arról, hogy az omega-3 halolajainkat szükség szerint teszteljük szennyezőanyagok szempontjából.
A nehézfémeket és a higanyt egy olyan kifinomult műszer segítségével ellenőrizzük, amely úgynevezett induktív kapcsolású plazma tömegspektrométer (ICP-MS). A műszer tulajdonosa a NOW Foods és ezeket a teszteket rendszeresen elvégezzük. Szabványaink megegyeznek az American Herbal Products Association (AHPA) által meghatározottakkal, amelyek szigorúbbak, mint a legtöbb más tudományos alapú norma.
Régi története van a halolajok PCB- és dioxin-tesztelésének. A legismertebb világstandard az Európai Bizottság szabványa, amelyet az USA Gyógyszerkönyve is elfogadott. Ez a PCB-k, dioxinok és más hasonló szennyező anyagok szabványa figyelembe veszi a különféle PCB-k és dioxinok toxicitását.
A halolajjainkat más szennyező anyagok, például baktériumok és kórokozók szempontjából is teszteljük. Halolajaink általában biztonságosabbak, mint ha ugyanazt az olajat halak fogyasztásakor nyerik, a végrehajtott további tisztítási lépések miatt. Ezek a lépések tartalmazhatnak abszorbens technológiákat és molekuláris desztillációt, a halolaj típusától függően.
Sok zavart okoznak azok a kiegészítő forgalmazók, akik azt állítják, hogy gyógyászati minőségű omega-3 halolajat tartalmaznak a termékeik. Az Egyesült Államokban nincs ilyen, mivel soha nem tették közzé a hivatalos USP (Egyesült Államok Gyógyszerkönyv) monográfiáját, amely meghatározza az omega-3 halolaj gyógyászati minőségűnek való minősítéséhez szükséges vizsgálati előírásokat. Bárki, aki azt állítja, hogy gyógyszerészeti minőségű halolajat kínál, egyszerűen túlértékeli termékét, azt állítva, hogy megfelel egy nem létező szabványnak.
Van azonban egy önkéntes GOED (EPA és DHA omega-3 Globális Szervezet) monográfia, amelyet arra használnak, hogy meghatározza a tiszta omega-3 EPA / DHA termék minősítéséhez szükséges előírásokat. Omega-3 bélben oldódó bevonattal ellátott halolaj-géljeink megfelelnek az EPA / DHA GOED monográfiájának.
A termékeinkben található omega-3 halolaj, Norvégiában vagy Peruban kifogott halból származik és általában nagynyomású molekuláris desztillációval dolgozzák fel. Ez a feldolgozási technika garantálja a nagy tisztaságú EPA / DHA omega-3 halolaj előállítását és minimalizálja a szennyeződések jelenlétét.
Milyen halfajokból származnak az omega-3 halolajok?
A szardínia, a szardella és a makréla az elsődleges fajok az omega-3 halolaj előállításához.
A bélben oldódó bevonat egy speciális emészthető polimer gát, amelyet akkor alkalmaznak, amikor a tartalmat meg kell védeni a gyomor környezetében található durva savaktól. A bélben oldódó bevonat megvédi a kapszula tartalmát a gyomorsavtól, megakadályozva, hogy a gyomornedvek feloldják a lágygélt a gyomorban. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy élvezzék az omega-3 halolaj előnyeit anélkül, hogy később " visszaköszönne". A bélben oldódó bevonatú lágygél az omega-3 halolajat a gyomoron kívüli lúgos környezetben szabadítja fel .
Az omega-3 halolajokat a halak teljes testéből - például szardínia, szardella és makréla - készítik, nem pedig a halmáj-olajból. Az Omega-3 halolajok olyan testolajok, amelyek tisztításon mennek keresztül, hogy eltávolítsák ezeket a vitaminokat és biztosítsák az EPA-t és a DHA-t.