A D-Mannose adagolása

A 1 teáskanál D-Mannose-t kb. ½ deci vízben (nem savas üdítőben vagy gyümölcslében) kell feloldani és meginni (enyhén cukros íz) majd várni 60-90 percet, /közben ne igyunk, hagyjuk ahatni/ Ezt követően, 1 órán belül, bőséges folyadékot inni. Ezeket a legfontosabb betartani. Mivel a D-Mannose bevonja az ott jelenlévő E.coli baktériumokat, így azok már nem tudnak tovább tapadni a húgyutak ill. húgyhólyag belső falára. Ennek köszönhetően az E.coli szó szerint kimosódik a szervezetünkből normális vizeléssel! Amennyiben több időt hagynánk mint 90 perc, a D-Mannose-t felfalja a baktérium és az "jóllakottan" élősködik tovább. Éppen ezért, este, lefekvés előtt ne vegyünk be. 

Akkut esetben (csípős, fájdalmas akár véres vizelet): 3-4 óránként 1-2 teáskanál, 2-3 napon keresztül. Ekkor már jelentős javulás szokott jelentkezni, vagy akár teljesen el is múlhatnak a tünetek, de folytassuk a kúrát, csökkentett adagban (napi 1-2 teáskanál), hogy a már megtapadt, szinte betokosodott baktériumokat is ki tudjuk „csalogatni”.

Megelőzésként napi 1 teáskanál bevitele javasolt. Ha tudjuk, hogy valami olyan hatás fog érni minket, ami máskor elő szokta hozni a problémát (pl strandolás, wellness hétvége, nemi aktus stb.) akkor célszerű előtte és utána néhány napig szedni.

Ha több éven keresztül, vagy gyakran visszatérő problémáról van szó, akkor célszerű egy-két hónapos kúrát tartani.

Gyerekeknél, teáskanál helyett mokkás kanalat használjunk az adagoláshoz. Egészen kis gyerekek esetében fél mokkás kanál.

Kislányoknál pelenkás korban (a pelenkából ők nagyon könnyen fertőződnek) megelőzésként a D-Mannose folyamatos fogyasztása javasolt!

A D-Mannose kapszulás kivitele esetében 1 teáskanálnyi pornak 3-4 kapszula felel meg.