A NOW® a közelmúltban több, az Amazonon árult hamis táplálékkiegészítőt fedezett fel, amelyek a NOW® márkát adnak ki. A NOW® azután kezdett el nyomozni, hogy több fogyasztó értesítette őket az általuk vásárolt gyanús NOW® márkájú termékekről. A NOW® felfedezte, hogy egy csaló cég, amely A2X1 néven működik, 11 különböző hamisított NOW® kiegészítőt árul az Amazon USA-n. Ezek a termékek elsőre úgy néznek ki, mint a NOW® kiegészítők, de a csomagolás, a címkék és a tartalom egyértelműen hamis. Minden termék kis fehér kapszulákat tartalmaz szagtalan fehér porral. A NOW® befejezte a kapszulákban lévő fehér porok elemzését, és megerősítette, hogy fehér rizslisztet tartalmaznak. A NOW® nyomokban a szildenafil gyógyszerkészítményt is találta néhány mintában, amelyet jelentenek az FDA-nak, és ennek eredményeként arra számítanak, hogy az Amazon visszahívja az A2X1 eladó által az Amazonon eladott összes terméket. „Dühítő, hogy ezek a bűnözők megpróbálják megrendíteni a NOW® márkába vetett, évtizedek óta megszerzett bizalmat, és becsapják a fogyasztókat” – mondta Dan Richard, a NOW® Health Group globális értékesítési és marketing alelnöke. Az Amazon beleegyezett abba, hogy blokkolja az A2X1 eladó összes értékesítését. A NOW® felkérte az Amazont, hogy hívjon vissza minden eladott terméket, és adja meg a NOW®-nak ezen fogyasztók listáját, valamint a készletet és a csaló eladóval kapcsolatos információkat. A probléma vizsgálata során a NOW® felfedezte, hogy ugyanaz az eladó több vitamint is felsorolt egy másik prominens kiegészítő márkától is. A NOW® kapcsolatban áll ezzel a céggel, és együttműködik velük, hogy megtalálja a probléma forrását. „Továbbra is fokozott éberségben vagyunk ezzel a problémával kapcsolatban és felvettük a kapcsolatot az FDA Health Fraud Brand részlegével, valamint az Amazon hamisított bűncselekményekkel foglalkozó részlegével” – mondta Dan. „További jogi lépéseket tesznek annak érdekében, hogy megtalálják a probléma forrását és megszüntessék azt.. Attól tartunk azonban, hogy ezek a hamis termékek más eladónévvel, más platformon vagy más nemzetközi piacokon újra megjelenhetnek az Amazonon.” A NOW® aktívan dolgozik a biztonsági fenyegetés megoldásán, és ezt az ügyet a legfontosabb prioritásnak tekinti. Kérünk mindenkit, aki tud segíteni a vizsgálatban, hívja a NOW ügyfélszolgálati csapatát a 800-999-8069 x 2 telefonszámon.

Néhány példa a hamis termékekre az alábbi képeken:

 

Néhány különbség a csomagolás között: A palack nem pontosan ugyanaz, mint a NOW®; a nyak más. A hamis termékfedelek gyermekbiztosak, és nem lila színűek. Minden címke nem tartalmaz UPC-számot. A palackok alján nincs tételszám vagy semmilyen lenyomat. A címkék a széleken négyzet alakúak, nem lekerekítettek. Az előlapon található NOW® logó enyhén megnyúlt, csakúgy, mint a fő terméknév. A címkék leválhatnak, nem maradandóak, és valamivel fényesebbek. Egyes cikkek tablettaként vagy lágyzseléként szerepeltek az Amazonon, de a fogyasztók kisméretű fehér 1-es számú kapszulát kaptak, és a palackokon kapszulaként vannak jelölve még abban az esetben is, ha a NOW® nem ilyen formában gyártja vagy értékesíti a terméket.

Az eddig talált hamis termékeket az alábbiakban soroljuk fel:

 • NOW Adam Male Multi 180 Softgels
 • NOW Apple Pectin 700mg 120 Veg Caps
 • NOW D-Mannose 500mg 300 Veg Caps
 • NOW l-Glutamine 500mg 300 Caps
 • NOW l-Lysine 500mg 250 Veg Caps
 • NOW Lutein & Zeaxanthin 50 Caps (Should be Softgels)
 • NOW Magnesium Citrate 200mg 250 Tabs (Product is Capsules)
 • NOW Mood Support 90 Veg Caps
 • NOW Psyllium Husk 500mg 500 Veg Caps
 • NOW Saccharomyces Boulardii 60 Veg Caps
 • NOW Valerian Root 500mg 250 Veg Caps

 

A NOW®RÓL: Az Elwood Richard által 1968-ban alapított, abban a hitben, hogy a természetes jobb, a NOW egy kis családi vállalkozásból a természetes termékek iparának egyik legelismertebb gyártójává nőtte ki magát. A mai napig családi tulajdonban lévő NOW® több mint 1400 étrend-kiegészítőt, funkcionális élelmiszert, sporttáplálkozást, valamint egészségügyi és szépségápolási termékeket kínál ügyfeleinek. A NOW elkötelezett amellett, hogy biztonságos, megfizethető, legmagasabb minőségű termékeket kínáljon, és a természetes termékek iparának nagyra becsült szószólója. A természetes termékek iparában eltöltött 55 év után a NOW® továbbra is elkötelezett eredeti küldetése mellett – hogy értéket biztosítson olyan termékekben és szolgáltatásokban, amelyek képessé teszik az embereket az egészségesebb életre.

NOWFoods.com Kereskedelmi sajtó kapcsolattartó: Suzanne Shelton 847-922-5454

https://www.nowfoods.com/about-now/press-room/press-releases/now-discovers-impersonator-fraudulent-products-sold-amazon