Aggodalmak a pálmaolajjal kapcsolatban
A pálmaolaj a világ egyik legszélesebb körben alkalmazott összetevője. Mindent megtalál, az élelmiszertermékektől a kozmetikumokig és még sok minden másig. Mivel a pálmaolajat széles körben használják a kereskedelmi termékekben, az erdőirtás hosszú távú környezeti hatásaival kapcsolatos aggodalmak jogosak.
Az általunk kínált termékek természetes eredetű pálmaolajat tartalmaznak. Tisztában vagyunk a trópusi esőerdők megsemmisítésével kapcsolatos aggodalmakkal az egész világon. Kutattuk a pálmaolaj-beszállítóinkat és meggyőződtünk arról, hogy csak olyan pálmaolajat használnak, amely 20 évnél idősebb termesztésekből származnak, nem pedig a trópusi esőerdőkből. Pálmaolajunk nem Indonéziából származik, ahol az erdőirtás rohamos.
Fenntarthatóan nyert pálmaolaj
A pálmaolajat nem széles körben használjuk a NOW termékekben, így felhasználásunk és környezeti hatásaink minimálisak. Nem tervezzük, hogy jelentősen növeljük a pálmaolaj-felhasználásunkat.
Ugyanúgy, ahogy aggódunk saját egészségünk iránt, mi is aggódunk abolygónk egészsége miatt is.  Együttműködünk az összes alapanyag-beszállítónkkal annak biztosítása érdekében, hogy az általuk alkalmazott módszerek tisztességesek és etikusak, mivel mindannyian osztozunk arról, hogy a bolygónk megóvása közös ügy!