Mi a korall?
Az élő korall számos élő polip kolóniából áll, amelyek tengeri állatok. Ezeket általában egy kemény héj védi, amelyek elsősorban kalcium-karbonátból és más ásványokból állnak. Ezek a kemény kagylók képezik a korallzátony alapját.
Miután a korall meghal, a kemény héj megmarad, és ez a héj legalább 74 természetesen kiegyensúlyozott szerves korall-ásványi anyag gazdag forrása.
Korall ásványainkat (
Coral Calcium Plus - 100 Vcaps®) a koralllerakódásokból nyerjük, amelyeket ultrafinom porrá porítottunk, megőrizve a különféle ásványok természetes egyensúlyát. Ez azért fontos, mert az ásványi anyagok a többi hatékonyságának biztosításán múlik.
A korall ásványi anyagok nagymértékben felszívódó képességüknek köszönhetően képesek ionossá válni a nedvességgel érintkezve. Ez a természetes ionizációs képesség, a jelen lévő nyomelemek teljes spektrumával kombinálva, teszi a korallot a kalcium kívánt formájává.
Honnan származik a NOW korall?
Korall-kalciumunkat az Egyesült Államok Virgin-szigetein gyűjtjük. Ezer évvel ezelőtt ez a korall virágzó, élő korallzátony volt. Az idő múlásával ezt a korallot természetesen a tenger szintje fölé tolta, még mielőtt az ipari korszak óceáni szennyeződése bekövetkezett.
A betakarítás magában foglalja az ősi korall gyűjtését és az évek során felhalmozódott talaj védőrétegének eltávolítását. Csak az érintetlen fehér korallfejeket takarítják be. A korall összegyűjtése után finom porrá őröljük. Az őrölt korallot vákuum-ózonkamrában tisztítják, majd szállítják.
Ez a betakarítási módszer megvédi az élő korallzátonyokat és az óceáni környezetet az óceánfenék porszívózásának hatásaitól, amely nemkívánatos és fenntarthatatlan módszer a korall-kalcium betakarítására.
Hogyan működnek a korall ásványok?
A csontjainktól kezdve a sejteken belüli és azon kívüli enzimatikus tevékenységek sokaságáig az ásványi anyagok kulcsok, amelyek megnyitják az ajtót az optimális egészséghez. A korallban található kalcium és más természetben előforduló ásványi anyagok táplálják a testnedvek és szövetek kényes pH-egyensúlyát. * A kalcium a testben a leggazdagabb ásványi anyag, teljes tömegének 1,5–2% -át teszi ki. A korall-kalcium elsősorban kalcium-karbonátot tartalmaz, bár más ásványi anyagok jelenléte fontos ennek az ásványi kiegészítőnek a működéséhez.
A korall-kalciumot gyakran használják a vér és más testnedvek lúgosságának növelésére, mivel az ásványi vegyületek némelyike ​​még lúgosabb, mint a kalcium-karbonát-rész. *

Manapság sokan ásványi hiányban szenvednek, mert a talaj ásványi anyag tartalma kimerült, a fenntarthatatlan gazdálkodási gyakorlatok és a feldolgozott élelmiszerek rendszeres fogyasztása miatt. Ha az ásványi anyagokat természetes módon, felszívódó formában fogyasztjuk, az egészség javulhat. A korall nyomokban tartalmaz minden ásványi anyagot, amelyre a testnek szüksége van. *
Vizsgálják a NOW korallkalciumát nehézfémek szempontjából?
Igen. A korall-kalciumot ólom és más nehézfémek szempontjából tesztelték a biztonság garantálása érdekében.
Van Japánból származó korallkalcium, ahol fennáll a sugárterhelés veszélye?
Nem, a korall-kalciumunk a Karib-tengerből származik, nem a Csendes-óceánból.

 

* Ezeket az állításokat az Élelmezési és Gyógyszerügynökség nem értékelte. Ezeknek a termékeknek nem célja a betegségek diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése.