Az MSM (metil-szulfonil-metán) a biológiailag rendelkezésre álló kén egyik formája, amely növényekben rendkívül csekély mennyiségben fordul elő. Az MSM 34 tömeg% elemi ként tartalmaz. A kén az univerzum 10. leggazdagabb eleme. Az általuk szolgáltatott kén az emberi testben a nyolcadik leggazdagabb ásványi anyagot képviseli, körülbelül annyi, mint a kálium és a nátrium.
Az MSM kémiailag dimetil-szulfon. Kereskedelmi szempontból az összes MSM kémiailag van előállítva, de a természettel azonos; más szóval, ez a természetes forma.
Hogyan készül az MSM?
Két alapvető módszer létezik a természettel azonos MSM előállítására. Mindkettő magában foglalja az kén kémiai szintézisét. Az MSM kereskedelemben nem kapható növényekből vagy más természetes anyagokból származó kivonatként.

 

  •  Az első módszer a ként és a metánt érintő, energiahatékony reakcióval kezdődik.
  •  A második módszer olyan kőolaj-melléktermékekkel kezdődik, amelyeket nagy mennyiségű energiát igénylő papírgyártó hulladékkal reagáltatnak.


Hogyan készül a NOW az MSM?
A NOW MSM-ét a fent leírt első módszerrel állítják elő. Környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbbnak tekintik, mint a második módszer, amely jellemzően sokkal energiaigényesebb, és a papírgyár hulladékának és a finomított kőolaj-melléktermékeknek a kombinációját használja.
Hogyan kapcsolódik az MSM a szulfa-gyógyszerekhez?
Azon kívül, hogy mindkettő az ásványi ként tartalmazza, amely sok vegyület közös eleme, a kettő között nincs kapcsolat.
A kén az emberi élet nélkülözhetetlen eleme. A természetben sok kénvegyület található, beleértve a kén-dioxidot, a ként tartalmazó aminosavakat (taurin, l-metionin, l-cisztein, NAC és glutation), az ételekben szereplő fontos kénvegyületeket (fokhagyma, hagyma és brokkoli), az ízületekben lévő ként , kötőszövet, keratin, bőr és haj. A kéntartalmú biokémiai vegyületek szabad gyökök elleni küzdelmet nyújtanak, elősegítik a normál méregtelenítést, öregedésgátló és szív- és érrendszeri előnyöket jelentenek, és segítik a testünk ízületeinek karbantartását.


Ezzel szemben a szulfonamidok (szulfa gyógyszerek) olyan gyógyszerek, amelyek szulfanilamidból, egy másik kéntartalmú vegyületből származnak. A legtöbb szulfa-gyógyszer antibiotikum; néhányat fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére írnak elő. Az MSM-mel vagy a kénnel ellentétben a szulfa-gyógyszerek úgy működnek, hogy megzavarják a dihidrofolsav termelését, amely a B-vitamin folsav egyik formája, amelyet mind a bél baktériumok, mind az emberi sejtek használnak fehérjék előállításához.