Mi az MCHC / MCHA?

Az MCHA és az MCHC a mikrokristályos hidroxiapatit koncentrátum rövidítése. Ezeket a kifejezéseket felváltva használják, de általában mindkettő a koncentrátumra vonatkozik. A GYIK alkalmazásában az MCHC-t fogjuk használni.
Az MCHC egy teljes csontból álló koncentrátum természetes forrásból (általában szarvasmarhafélékből), amely a természetben előforduló kalciumot, valamint a csontszövetben természetesen megtalálható egyéb csonttartó ásványi anyagokat, például magnéziumot és foszfort tartalmaz. * Az MCHC speciális tápanyagokat is tartalmaz, például oszteokalcin (kalciumot kötő protein), kollagén és különféle növekedési faktorok, például IGF-I és IGF-II.
A kalcium más formáival összehasonlítva az MCHC számos vizsgálatban jobb biohasznosulást és felszívódást mutatott.
Honnan származik a mikrokristályos hidroxiapatit-kalcium a NOW® Bone Strength és Bone Calcium termékekben?
A termékeinkben használt mikrokristályos hidroxiapatit (MCHA vagy MCHC) kalcium (ideértve a Csontszilárdság és a Csont Kalcium formulakat is) ausztrál forrásból származik, és nehézfémek szempontjából tesztelték.

* Ezeket az állításokat az Élelmezési és Gyógyszerügynökség nem értékelte. Ezeknek a   termékeknek nem célja a betegségek diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése.