A kolosztrum szarvasmarha előtej, amelyet a tehenek az ellést követő néhány órában választanak ki. . Ez egy tápanyagban gazdag tejtermék, amely immunrendszer-faktorokat biztosít a fiatal borjaknak a még nem teljesen kifejlett  immunrendszerük támogatására.

Honnan származik a NOW® Colostrum?

A NOW kolosztrumot az Egyesült Államokban az USDA- és az FDA által minősített  tejgazdaságokból s egészséges táplálkozással nevelt tehenektől nyerik. Ezeket a szarvasmarhák olyan tudományosan megtervezett takarmányozást kapnak, amelyben  a hüvelyesek és fűfélék megfelelő arányban vannak, és amelyet kiegészítenek ásványi anyagokkal és nyomelemekkel  annak érdekében, hogy stabilan nagyteljesítményű kolosztrumot nyerjenek. 

A gyártás a GMP (Good Manufacturing Practices) szerint történik.A begyűjtés az előállítás után 12 órán belül megtörténik. A humán extrakciós eljárás nem befolyásolja hátrányosan az anyatehenet illetve a borjút. Szintetikus hormonoktól, peszticidektől és antibiotikumtól mentes. A feldolgozás minimális hő alkalmazásával történik, hogy biztosítsák  a táplálkozási tényezőinek     biohasznosulását . Nincs átalakítva, hogy megőrizzék az előtej természetes teljességét és táperejét.

A NOW HPLC (nagy teljesítményű folyadékkromatográfia) segítségével  elemzi a kolosztrum egyes tételeinek összetételét a hatékonyság biztosításának érdekében.

A NOW® Colostrumot hűtve kell tartani? Ha véletlenül  kint hagynám egy ideig, még mindig jó lesz?

A kolosztrum önmagában nem igényel hűtést. Ha nincs hűtve, a Colostrum továbbra is hatékony marad.