A NOW örömmel jelenti be az általa használt legújabb eszközét, a DuPont ™ RiboPrinter® System-et, amellyel a baktérium törzsek azonosítását és ellenőrzését végzi. Ez az új, automatizált molekuláris módszer gyorsaságot, pontosságot, reprodukálhatóságot és megbízhatóságot biztosít a bakterium törzsek értékelésénél. A NOW szakemberek ezt a legkorszerűbb eszközt használják a probiotikus termékekben használt bakterium törzsek azonosságának, hatékonyságának és tisztaságának garantálására, valamint a potenciális bakteriális szennyeződések azonosítására a termék előállítása során.

Probiotikus nyersanyagok

Az új RiboPrinter® -rel, a NOW képes tesztelni a bejövő probiotikumokat annak érdekében, hogy ellenőrizzék azonosságukat és hatékonyságukat a termelési folyamatba való bevezetésük előtt. A RiboPrinter® DNS-értékelésen keresztül képes azonosítani az egyes törzseket. Ez a legpontosabb módszer a mai napig. Ezenkívül, ezzel az eszközzel az egyes törzsek tényleges hatásosságát, validálhatjuk és megerősíthetjük a termelés előtt és a kész termék előállítása után is. Ez azt jelenti, hogy a NOW garantálja az összes NOW probiotikus termék hatóanyag tartalmát, tisztaságát és biztonságosságát.

Egyéb nyersanyagok

Bizonyos tényezők, például a származási ország, a szállítás időtartamának hossza, a környezeti tényezők stb, bizonyos nyersanyagok esetében nagyobb a kockázatot jelentenek a bakteriális szennyeződésre. Ezekben az esetekben a NOW technikusok alkalmazzák a RiboPrinter®-t a nem-probiotikus nyersanyag minták tesztelésére és a baktérium törzsének azonosítására. Ez lehetővé teszi  hogy gyorsan és pontosan értékeljék a nyersanyag tisztaságát és biztonságosságát.

Azokban a esetekben, amikor nemkívánatos baktériumok által okozott szennyeződést észlelnek, a szóban forgó nyersanyagot azonnal elkülönítik és  eltávolítják a termelési folyamatból, és további értékelés céljából visszaküldik az eladónak.

Probiotikus késztermékek

Miután a probiotikus formula előállításra került, a minőségellenőrző szakemberek ismét alkalmazzák a RiboPrinter®-t a termelés utáni  hatásosság ellenőrzésére, valamint ellenőrzik a probiotikus törzsek identitását. Ezenkívül ellenőrizni lehet a hosszú távú stabilitást és az eltarthatóságot.

Egyéb kész áruk

Ha a bakteriális szennyeződés gyanúja merül fel, akkor a RiboPrinter® segít a technikusoknak azonosítani az összes bakteriális törzset, lehetővé téve számukra, hogy gyorsan felmérjék, hogy egy termék valóban szennyezett-e.

A NOW elkötelezett a termékbiztonságért és a minőségért

A mai gyors termelési folyamatban alapvető fontosságú a baktériumok szennyeződésének azonosítása, mielőtt a fogyasztói láncba kerül egy termék. A DuPont ™ RiboPrinter® használatával a NOW a természetes táplálékkiegészítők egyetlen olyan gyártója, amely rendelkezik azzal a lehetőséggel, képességgel, hogy pontosan meghatározza a probiotikumok bakteriális összetételének azonosságát és hatékonyságát, valamint hogy azonosítsa az esetleges potenciális szennyeződést néhány órán belül.