Robb Wolf Paleolit megoldás R-alpha-linolénsav+N-acetil-L-karnitin

Szerző: vitaminadmin 2018/12/16 0 Hozzászólás

Forrás: Robb Wolf Paleolit megoldás

"R-alpha-linolénsav + N-acetil-L-karnitin

Ez egy kombinált javaslat, amely egy kicsit eltér az eddigiektől tekintetben, hogy ez tényleg olyasvalami, amit a gondolkodás, a szexuális funkciók és más hasonlók „optimalizálása” érdekében szedünk. Az alpha-linolénsav (ALA) egy erős, zsírban és vízben egyaránt oldódó antioxidáns. Az N-acetil-L-karnitin (NAC) a karnitin módosított formája, amely egy igen fontos aminosav.

Mi a szerepe?

Az ALA nemcsak egy zsírban és vízben oldódó antioxidáns, hanem a C- és az E-vitamin antioxidáns hatásának helyreáításában is rendkívül fontos szerepe van. Az inzulinrezisztencia visszafordításában is segítséget nyújt, és különösen hasznos diabéteszes neuropátia esetén. Az NAC-ról kimutatták, hogy elősegíti az öregedés és a demencia tüneteinek visszafordítását. Fontos szerepet játszik a zsírok lebontásában is, ugyanis a karnitin a sejtek mitokondriumába kerülő, és ott energiaforrásként felhasználandó zsírok szállítómolekulájaként funkcionál.

Honnan szerezzük be?

Az ALA nagyobb mennyiségben megtalálható a fűvel táplált állatok húsában, illetve a vadhúsokban. A gabonával táplált állatok húsa sajnos szinte egyáltalán nem tartalmaz ALA-t. Az NAC-t a szervezet áll-tja elő a karnitinből (fehérjében nem előforduló aminosav-származék). Több cég (például a JAroww) is gyárt olyan készítményt, amely kapszula vagy tabletta formájában ALA-t és NAC-t egyaránt tartalmaz.

Mennyire van szükségünk?

Kicsit kísérletezned kel majd, hogy kiderítsd, mennyi a számodra ideális adag, de ha ébredés után éhgyomorra elfogyasztasz 600-1200 mg NAC-t 1000-2000 mg ALA-val kombinálva, az igen hatékony arra, hogy „eloszlasd a ködöt”. Stimuláló hatása nem olyan lesz, mint a koffeiné, de mégis képes beindítani a két füled közötti terület energiatermelését. Ez a kombó gyakorlatilag minden reggel jól jön, de különösen nagy hasznát fogod venni akkor, ha előző este a kelleténél egy kicsivel több margarita koktélt fogyasztottál. Egyesek talán azt tapasztalják majd, hogy az ALA hatására csökken a vércukorszint, ha nem fogyasztanak mellé valamilyen táplálékot. Ne feledd, hogy az ALA javítja az inzuliérzékenységet, mi valóban eredményezheti azt, hogy a vércukorszint a kényelmesnek érzett szint alá csökken".