Mivel a fogyasztási cikkek esetében a természetes fogalmának nincs pontos meghatározása, minden esetben jó kiindulópont az úgynevezett természetes termékek gyártójának hosszas, mindenre kiterjedő ( milyen múlttal, tapasztalattal rendelkezik a gyártó, honnan szerzi be az alapanyagokat, hol dolgozza fel, hol gyártja, vannak e szakemberek / vegyészek, kutatók, biológusok stb./ a cégben, vannak e gépei, gyártósorai, milyen körülmények között történik a gyártás, milyen teszteléseket végez, stb. ). Amennyiben ezeket az információkat nem tudja meg a gyártóról, legyen kicsit szkeptikus azzal szemben. Ez azért is fontos, mert itthon, kizárólag csak bejelentési kötelezettsége van a termék forgalmazójának. Semmilyen hatóság nem ellenőrzi, fizikailag a termékek összetételét. Kizárólag az adatlapot kell beküldeni és az abban leírtak alapján döntik el egy termékről, hogy Magyarországon forgalmazható-e. Olvassa el figyelmesen a termékcímkéket, hogy megtudja, hogyan határozza meg az adott vállalat azt, amit természetesnek tart. Az egyéni vállalati szabványok érvényesek mindaddig, amíg nincs hivatalos meghatározás.