Amikor elmegy vásárolni természetes termékeket - valóban természetes termékeket -, akkor tudja, mennyire nehéz lehet. Kiderül, hogy nem olyan könnyű megtalálni a természetes termékeket. Még a „természetes” definíciójának eltérő értelme is lehet. Nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a természetes terméknek nincs jogi meghatározása, mivel az a fogyasztási cikkekre vonatkozik. Valójában a gyártók azt állíthatják, hogy termékeik természetesek, még akkor is, ha ez az Ön nézete szerint megkérdőjelezhető. A géntechnológiával módosított összetevőket (GMO-kat) vagy a magasan feldolgozott magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot (HFCS) tartalmazó termékeket természetesnek lehet címkézni, így még a termékek címkézése sem mindig elegendő bizonyíték.

Mit kell tennie Önnek? Ha ezekre a termékekre nem vonatkozik pontos természetes meghatározás, gyakran nehéz lehet megtalálni a természetes termékek gyártóit. Gondosan olvassa el a termékcímkéket, hogy lássa, hogyan határozza meg az adott vállalat azt, amit természetesnek tart. Például lehetnek olyan minősítők, mint például „nincs mesterséges édesítőszer” vagy „minden természetes íz és szín”. Mások felsorolhatnak olyan élelmiszer-forrásokat vagy jellemzőket, mint például a „nem géntechnológiával módosított”. Az egyedi vállalati szabványok mindaddig érvényesek, amíg a hivatalos szövetségi meghatározást meg nem határozzák.

Mit jelent számunkra a természetes

A kezdetektől fogva a természeteseknek szentelt NOW®-nál szilárdan hiszünk abban, hogy a természetes termékek, ahogyan mi definiáljuk őket, biztonságosabbak és hatékonyabbak, mint a természetben nem található összetevőkből készült termékek. A Natural 1968-as indulásunk óta cégünk sarokköve.

A természetes termékek előállítása során, van jó néhány kihívás: A természetes összetevők változóak - A természetes termékek és a természetes összetevők színükben és állagukban, valamint minőségi mutatóikban, néha jelentősen változhatnak. A természetes összetevőket nehéz beszerezni - Az időjárás, a szezonalitás, a környezeti tényezők és az egyre összetettebb globális ellátási láncok miatt nem mindig könnyű pontosan akkor kapni a megfelelő összetevőt, amikor szükségünk van rá. A kiváló minőség iránti ragaszkodásunk azt jelenti, hogy nem fogadjuk el az alacsonyabb rendű összetevőket ideiglenes helyettesítőként, ha egy szokásos összetevőből hiány van. A természetes összetevők különös gondosságot igényelnek - Adalékanyagok és tartósítószer mentesek, valamint olyan összetevőktől is mentes, mint például szintetikus vagy erősen finomított olajok, mert ezek jelenléte miatt atermékek gyorsabban romolhatnak el. A természetes összetevők közül soknak különleges hőmérsékleti tartományokra és páratartalom-szintre van szüksége a hatóanyag és a minőség fenntartása érdekében. Néhány készítmény speciális csomagolást igényel, hogy megvédje őket a fénytől, hőtől és nedvességtől. Ezek és sok más, a természetes termékek készítésével járó kihívás ellenére sem tudjuk elképzelni, hogy másképp csinálnánk.

Hogyan tartjuk természetesnek Az összetevők értékelésénél a természetes fogalommeghatározásnak való megfelelést a következő kritériumokat alkalmazzuk: Beszállítói követelmények - Beszállítóink a kezdetektől tudomást szereznek vásárlási feltételeinkről, és megtesszük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ezeket a követelményeket betartsuk. Például figyelemmel kísérjük és korlátozzuk a besugárzott anyagok használatát, és részletes folyamatábrákra van szükségünk a gyártási módszerek elemzéséhez.

Tesztelés - A legmodernebb laboratóriumi komplexummal és a jelenleg rendelkezésre álló legfejlettebb analitikai eszközökkel képesek vagyunk nagy mennyiségű anyagok bevizsgálására és  kimutatni bennük pl. a szintetikus hormonokat és szteroidokat, oldószereket, a növényi anyagok szintetikus formáit és sok más egyéb vegyületek és anyagok.

Ellenőrzések - Ellenőrizzük a beszállítóinkat, hogy biztosítsuk gyártási és feldolgozási eljárásaink eredményességét, valamint azt, hogy betartsák a természetes összetevőkre vonatkozó legjobb gyakorlatokat, például a helyes gyártási gyakorlatokat (GMP). Mivel a nyersanyag-beszállítóknak jelenleg nem kötelező a GMP-k követése, mint a termékgyártóknak, ezek az ellenőrzések azt is biztosítják, hogy beszállítóink szigorúan követik a GMP-ket, ami segít az állandóan magas színvonal biztosításában.

Természetben azonos összetevők - Ahol van értelme, ott a természetben azonos összetevőket használunk, amelyek pontosan megfelelnek a természetes összetevők kémiai tulajdonságainak, vagy más összetevőket, amelyeket a test könnyen átalakíthat természetes formává. De meghúzzuk a határt azokra, amelyeket a szervezet nem fog felismerni és felhasználni, mint például a szintetikus E-vitamin az étrend-kiegészítőinkben.

Számunkra a természetes nem csak egy szó vagy egy marketing eszköz. Kultúránk szövetébe szőtt. 1968 óta prémium minőségű természetes termékeket gyártunk, és nincs sok olyan cég, amely természetesebb szakértelemmel rendelkezne, mint a NOW Foods. Tehát amikor legközelebb természetes termékeket keres, akkor egy kis extra bizalmat érezhet, mivel tudja, hogy a NOW Foods címkével ellátott termékeket valóban természetes termékek iránt elkötelezett cég készítette.