Mi az a coQ10 és mire jó?

A CoQ10 vagy a Q10 koenzim egy vitaminszerű vegyület, más néven ubikinon. A CoQ10 fontos szerepet játszik a szervezet energiatermelésében, és elengedhetetlen összetevője a mitokondriumoknak, a legtöbb sejtünkben található mikroszkopikus organellumnak, amelyek létfontosságúak a sejtlégzéshez és az energiatermeléshez.* Nem túlzás azt állítani, hogy a CoQ10 elengedhetetlen az élethez. Segíti a zsírok és szénhidrátok metabolizmusát, és fenntartja a sejtmembrán stabilitását.* Számos kulcsfontosságú enzim termelésében is részt vesz, amelyek az adenozin-trifoszfát vagy az ATP, egy kulcsfontosságú energiatároló molekula létrehozásához szükségesek.* A CoQ10 egy hatékony szabadgyök-fogó is, amely jótékony hatással lehet az öregedési folyamatokra.* Az életkor előrehaladtával szervezetünk CoQ10 termelése fokozatosan csökken. Mivel nagyon fontos az energiatermeléshez, és ezáltal az élethez, a kutatók úgy vélik, hogy ez a csökkenés az öregedés emberi szervezetre gyakorolt ​​hatásainak egyik tényezője lehet.* A legmagasabb CoQ10-szint a szervezet legkeményebben dolgozó szöveteiben található, például a szívben és a májban.* Tanulmányok kimutatták, hogy a pótlás növeli a CoQ10-szintet, és hozzájárulhat az egészséges szívműködés fenntartásához.* A CoQ10 nem csak egy hatékony szabad gyökfogó készítmény, de támogatja a szív- és érrendszer egészségét is.*

Hogyan és mikor kell bevennem a CoQ10-et?

Mint mindig, kövesse a termék címkéjén feltüntetett javasolt felhasználást. A CoQ10 jobban működik, ha zsírokkal és/vagy olajokkal együtt veszi be. Sok CoQ10-kiegészítő olajat tartalmaz az alapban, és folyadékkal töltött lágyzselatin kapszulaként árulják, de a CoQ10 minden formája jobban működik, ha zsírokat tartalmazó étkezés közben, vagy más egészséges zsírt adó kiegészítőkkel, például halolajjal, lenmaggal vagy olajjal együtt veszik be. , kókuszolaj stb.

Mi a helyzet a NOW CoQ10 minőségével?

A NOW kizárólag természetes, teljesen transzformájú Q10-et értékesít, amelyet vezető japán természetes fermentációs technológiával állítanak elő. Ezt a formát tartják a legjobb és legtermészetesebb elérhető formának; az olcsó szintetikus formák viszont általában jelentős szennyeződéseket tartalmaznak. A CoQ10 termékek felszívódásának vagy felhasználásának különbségei többnyire a lágyzselatin kapszulában a CoQ10-hez hozzáadott olajokhoz és egyéb vegyületekhez köthetők, például a jobban oldódó ubiquinol termékekhez, amelyek speciális adagolórendszerrel rendelkeznek a felszívódás fokozására. Ezek a különbségek még mindig kevésbé fontosak, mintha a táplálékkiegészítőt más olajokkal vagy olajalapú étrend-kiegészítőkkel egyidőben vennék be, nem pedig étkezések között. Ez lehetővé teszi, hogy a CoQ10-et vegetáriánus formában, vagy akár por formájában is bevegye, és továbbra is élvezze ennek a fontos tápanyagnak az előnyeit.

*Ezeket az állításokat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság nem értékelte. Ezek a termékek nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.