A zselatin egy olyan állati fehérje, amelyet kapszulák készítésére is használnak, és amely kimért mennyiségű terméket tartalmaz A kétrészes kemény héjú zselatin kapszuláinkban alkalmazott gyógyszerészeti minőségű zselatint a legtöbb állat és az ember kötőszövetében és csontjában található tizennyolc különböző aminosavból álló kollagén, egy fehérje feldolgozásával nyerik.

Melyek az állati források a zselatinhoz? Kétrészes kemény héjú zselatinkapszuláink (porral töltöttek) jellemzően szarvasmarha és sertés zselatinok kombinációjából készülnek. Ezzel szemben a softgel (folyadékkal töltött) zselatin kapszuláink jellemzően kizárólag szarvasmarha zselatinból származnak. A szarvasmarha-forrásoknak BSE / TSE-menteseknek kell lenniük. A zselatint általában Észak-Amerikából, de bizonyos esetekben Délkelet- vagy Kelet-Ázsiából (elsősorban Thaiföldről, Indonéziából vagy Japánból) vagy Dél-Amerikából (elsősorban Kolumbiából) is származhatnak.

Vannak a Now Foods-nak olyan kapszulás termékei, amelyek nem tartalmaznak zselatint? Vegetáriánusok és vegánok számára bizonyos növényi kapszulákban lévő termékeket is kínálunk, amelyek növényi cellulózból (konkrétan fenyőfákból származó hidroxi-propil-metil-cellulózból), akár tápióka növényi poliszacharidokból származnak.