1968 óta több mint 1400 természetes termékből álló átfogó termékcsaláddal a NOW évek óta elért sikerének nagy része a legjobb minőségű nyersanyagok keresése és beszerzése iránti szenvedélyünk volt. De mindent megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük azokat az összetevőket, amelyekről úgy gondoljuk, hogy nem támogatják küldetésünket, ami nem más minthogy egészségesebb életet élhessenek az emberek.

A magasan képzett beszerzési ügynökök jelentenek változást

A NOW-nál tisztában vagyunk azzal, hogy minőségi termékek csak minőségi összetevőkből érhetők el, és minőségi erőfeszítéseink középpontjába mindig az összetevők kiválasztását tettük. Ami a természetes termékeket illeti, a NOW beszerzési ügynökei magasan képzettek a legjobb nyersanyagok megtalálásában, és ugyanolyan képzettek a rossz minőségű összetevők azonosításában, vagy olyan összetevők azonosításában, amelyeket természetesnek hirdetnek, holott gyengébb, szintetikus anyagokkal hamisítják őket.

Minőségi beszállítók = minőségi alapanyagok

Erős, hosszú távú kapcsolatokat alakítottunk ki és tartunk fenn kulcsfontosságú beszállítóinkkal, amelyek folyamatosan prémium minőségű alapanyagokat szállítanak. Tudjuk ezt, mert szorosan együttműködünk beszállítóinkkal, és véletlenszerűen ellenőrizzük őket, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelnek a természetes összetevőkre vonatkozó magas szintű szabványainknak – és az Önökéinek.

Olvasson tovább, hogy többet megtudjon azokról az összetevőkről, amelyeket nem talál a NOW termékekben, és miért.

Összetevők, amelyeket NEM használunk

A következő összetevőket NEM használjuk a NOW® étrend-kiegészítőkben vagy sporttáplálkozási termékekben. Ez a lista nem teljes, és előzetes értesítés nélkül változhat. Célja, hogy áttekintést adjon szelektivitásainkról, amikor kiválasztjuk a termékeinkben használt összetevőket.

Alkoholok: Egyes szintetikus alkoholokat kőolajból állítanak elő, és sokuk biztonságossága megkérdőjelezhető. Folyékony kivonatainkban természetes gabonaalkoholt (etanolt) használunk.

Klórozott és brómozott vegyületek: A klórozott vegyületek, még a szerves klórozott vegyületek is, nem természetesek; ezek a vegyületek mérgezőek és nagyon veszélyesek lehetnek az emberre. A PCB-k és a dioxinok két példa a klórozott vegyületekre. A szukralóz egy másik klórozott vegyület. A brómozott növényi olajat gyakran használják az olajok, például a citrusolajok emulgeálására. Ez azonban a bróm egészségtelen felhalmozódásához is vezethet a szervezetben. Elutasítjuk, hogy termékeinket klórozott vagy brómozott vegyületekkel állítsuk elő.

Segédanyagok: A NOW® nem használ tömeges piacon szokásos segédanyagokat. Ezek közé tartoznak az olyan segédanyagok, mint a hidrogénezett olaj, talkum, kroszpovidon és butilezett hidroxitoluol. Noha ezek a segédanyagok növelik a gyártás hatékonyságát, és olcsóbbak, mint a természetes segédanyagok, az őket tartalmazó termékek már nem mondhatják magukat természetesnek, és károsan befolyásolhatják az egészséget. Több természetes segédanyagot használunk, amelyek vegetáriánusok és vegánok számára is megfelelőek.

Nehézfémek: Szinte minden növényi anyag nyomokban tartalmaz nehézfémeket, amelyek természetesen megtalálhatók a talajban és a vízben egyaránt. Bár a nehézfémek alacsony szintje nem tekinthető egészségre veszélyesnek, nagyobb mennyiségről ismert, hogy mérgező az emberre. A NOW® minden megfelelő terméket tesztel annak biztosítására, hogy a nehézfémek szintje a nemzeti és globálisan elismert biztonságos határértékeken belül legyen.

Hidrogénezett zsírok és transzzsírok: A hidrogénezés egy kémiai folyamat, amelyben a telítetlen zsírokat (például növényi olajat) kémiailag módosítják, hogy szobahőmérsékleten jobban megszilárduljanak. A mesterséges transzzsírok ezeknek a kémiailag módosított zsíroknak egy sajátos formája. Ezek a szintetikus zsírok egészségtelenek, és a szívbetegségek, a stroke és a cukorbetegség magasabb kockázati tényezőihez kapcsolódnak. A NOW® egyik termékében sem használ sem hidrogénezett, sem mesterséges transzzsírokat.

Besugárzás: A besugárzás egy tárgy vagy anyag sugárzásnak való kitétele. Az élelmiszeriparban a besugárzást a baktériumok elpusztítására használják. Vannak azonban mellékhatások, mivel a sugárzás a gyógynövények és növényi anyagok természetes összetevőit természetellenes molekulákká alakíthatja át. Alapos mikrobiológiai vizsgálatokat, valamint egyéb kifinomult vizsgálati módszereket végzünk, amelyek képesek kimutatni a sugárzás jeleit, és elutasítunk minden olyan élelmiszer- vagy kiegészítő termék összetevőt, ahol sugárterhelést észlelünk.

Mikrobás szennyeződés: Számos természetes összetevő tartalmaz természetesen alacsony szintű mikrobákat. A magas mikrobiális szennyezettség, valamint a kórokozók és aflatoxinok jelenléte azonban nem természetes, és potenciálisan nem biztonságos. Házon belüli mikrobiológiai laboratóriumunkban képzett szakemberek dolgoznak, akik átfogó vizsgálatokat végeznek a mikrobiális szennyeződés jelenlétére vonatkozóan.

Növényvédőszer-maradékok: A növényvédőszer-szűrés egyike azon számos vizsgálatnak, amelyeket a beérkező nyersanyagokon végzünk; nyomokban is képesek vagyunk kimutatni a növényvédő szereket. A növények gyökereit tesztelik, mert különösen érzékenyek a peszticid szennyeződésekre. Egyes természetes termékek esetében törvény írja elő a füstölést és egyéb kezeléseket.

Egyéb elfogadhatatlan összetevők

–aceszulfám-K (aceszulfám-kálium), - mono- és digliceridek - acetilezett észterei - ammónium-klorid - mesterséges színek - mesterséges ízek - aszpartám - azodikarbonamid - benzoátok az élelmiszerekben - benzoil-peroxid - BHA (butilezett - hidroxi-anizol) - BHT (butilezett hidroxitoluol)-  fehérített liszt - brómozott liszt - brómozott növényi olaj (BVO) - kalcium-bromát - kalcium-dinátrium EDTA - kalcium-peroxid - kalcium-propionát - kalcium-szacharin - kalcium-szorbát - kalcium-sztearoil-2-laktilát - kaprokaprilobehenin - kármin- ciklamátok - DATEM (mono- és digliceridek diacetil-borkő- és zsírsav-észterei) - dimetil-polisziloxán - dioktil-nátrium-szulfoszukcinát (DSS) - dinátrium-kalcium EDTA - dinátrium-dihidrogén EDTA - dinátrium-guanilát - dinátrium-inozinát - EDTA - etil-vanillin (szintetikus) - etilén-oxid - etoxikin - FD & C színek - libamáj - dinátrium-guanilát [guanozin-monofoszfát (GMP) származéka] - szacharóz hexa-, hepta- és okta-észterei - magas fruktóz tartalmú kukorica szirup - hidrogénezett zsírok - IMP (dinátrium-inozinát) - mono- és digliceridek laktilezett észterei - ólom- - metil-szilícium - metil-parabén - mikroszemcsés tejsavófehérje eredetű zsírpótló - mononátrium-glutamát (MSG) - natamycin - nitrátok/nitritek - részben hidrogénezett olaj - polidextróz - kálium-bromát - propionátok - propil-gallát - propilparabén - szacharin - nátrium-alumínium-szulfát - nátrium-diacetát - nátrium-glutamát - nátrium-nitrát/nitrit - nátrium-propionát - nátrium-sztearoil-2-laktilát - oldószerrel extrahált olajok, önálló egykomponensű olajokként (kivéve a szőlőmagolajat) - szorbinsav - szukralóz - szukrogliceridek - szacharóz poliészter - szulfitok (kivéve borokban, méhsörben és almaborokban)  - TBHQ (tercier butilhidrokinon) - tetranátrium EDTA - vanillin (szintetikus).