Rizskorpa a rák ellen

Szerző: vitaminadmin 2019/02/22 0 Hozzászólás

Rizskorpa a rák ellen

A Leicester Egyetem kutatói felfedezték, hogy a rizskorpa csökkenteni tudja a vastagbélrák gyakoriságát.

  Dr. Andreas Gescher professzor munkatársaival azt vizsgálta, hogy a rizskopra napi rendszerességgel történő fogyasztása milyen hatással van a daganatok kialakulására. Laboratóriumi körülmények között azt tapasztalták, hogy a rákmegelőző állapotnak tekinthető adenomák előfordulási gyakorisága 51 százalékkal csökkent.

 "Összehasonlítottuk a rizskorpa rákmegelőző hatását a prosztatarák, az emlőrák, és a tápcsatorna daganatai esetében. Míg a prosztatarákra és az emlőrákra gyakorlatilag semmilyen hatást nem fejtett ki, addig a rizskorpa a tápcsatorna daganatait jelentős mértékben csökkentette. A hatás létrejöttében minden bizonnyal szerepet játszik a rizskorpa rosttartalma is. Az általunk használt stabilizált rizskorpa mennyisége napi 200 gramm rizsnek megfelelő volt." - idézte Gescher professzort a MediPress.

"Az már régóta ismert tény, hogy a búza és a rozs korpája rendelkezik daganatmegelőző hatással, azonban a rizsről eddig ezt nem tudtuk. Úgy tűnik, hogy a rizskorpa gátolja a bélben az adenomák kialakulását, melyek gyakorlatilag daganatmegelőző állapotnak is tekinthetőek. A különböző fajta korpák daganatmegelőző hatásának erősségét még senki sem vizsgálta, pedig valószínűleg igen érdekes vizsgálat lenne." - magyarázta a professzor.

forrás: Orvosiszótár.hu