Fogyás és pH érték

Szerző: vitaminadmin 2018/12/02 0 Hozzászólás

Amikor az elhízásról van szó, először is az okot kell megtalálnunk, mielőtt a gyógymódot megérthetnénk. A súlyprobléma nem a zsírról szól. Zsír és a túlsúly valójában csak egy tünet, ami jelzi számunkra azt, hogy valami nincs rendben, valami felborult szervezetünkben. A valódi probléma nem a zsír és nem a túlsúly, mert ha ez lenne a valódi probléma, akkor az ezt megcélzó diéták, amelyek vagy arra koncentrálnak, hogy alacsony zsírtartalmú ételeket együnk, vagy arra, hogy ne vigyünk be annyi kalóriát, míg mások a szénhidrátokat vagy a koleszterint célozzák meg, már tartósan és végérvényesen megoldották volna a súlyproblémánkat. De amíg a diéták és programok csak a nyilvánvaló tünetet célozzák meg, azaz a túlsúlyt, nem fogják megoldani a problémát, aminek a gyökere a test és a szövetek lappangó elsavasodása. A kövérség okait egyébként is mind a mai napig félreértik.

A test arra tartalékolja a zsírt, hogy megvédje a szervezetünket a tipikus táplálkozásunk okozta elsavasodástól. Ezeknek a savaknak egy részét kiürítjük a beleinken, a vizeleten és a bőrünkön keresztül, de ami a szervezetünkben marad, azt tárolni kell valahogy, vagy semlegesíteni. A felesleges savak elkezdik lebontani a szöveteinket és szerveinket alkotó sejteket. Ez hasonlít ahhoz, amikor fogunk két felszelt parizert az egyiket beletesszük egy szénsavas üdítőbe, ami tele van koffeinnel, szénsavval és cukorral, míg a másikat egy pohár szódabikarbónával lúgosított vízbe. Másnap megszemlélhetjük a hatást. A koffein, a szénsav, a cukor erősen savasítanak, illetve savak. Mennyire szedte szét a "parizer sejtünket"? És mi történt azzal a parizerrel, ami lúgos környezetben volt? A savas pác megpuhítja a húsokat. A sejtek bomlása miatt pedig önvédelmi üzemmódba kapcsol a test. Kétségbeesett védekező mechanizmusként elkezdi használni az ételekkel bevitt és a szöveteinkben található zsírt, bármi is legyen ennek az ára. A zsírok képesek megkötni a savakat, és bizonyos esetekben ki is juttatják ezeket a szervezetből. De a szervezet a zsírokat elsősorban a savak tárolására használja. A test elsavasodása beindítja a sav-bázis egyensúly felbomlásának, a hízásnak és a betegségnek a romboló hatású ciklusát. A tüneteket mindannyian látjuk, az okokat azonban még csak most kezdjük megérteni. A túl sok sav elvonja a vérből az oxigént, oxigén nélkül pedig lelassul az anyagcsere. Lassabban emésztjük meg az ételt, aminek a következménye súlynövekedés és renyheség, de ami még ennél is rosszabb: az étel erjedése, rothadása. Az erjedés miatt megjelennek a testben az élesztő-, penész- és egyéb gombák. Ezek mindegyike élő organizmus, tehát „enniük” kell, és amikor túlzottan elszaporodnak a savas szervezetben, akkor a mi táplálékunkat fogyasztják, akár 50 százalékkal is csökkentve a megevett étel kémiai és mechanikai felszívódását. Mivel esznek, salakanyagokat is kibocsátanak, mint amilyenek az exotoxinok (baktériumok által termelt mérgek), illetve a micotoxinok (gombák által termelt mérgek), amely anyagok nagyban károsíthatják a sejtjeinket. Megfelelő tápanyagok híján a szervezet nem képes szöveteket építeni, vagy előállítani a sejtek energiaellátásához és a szervek működéséhez szükséges lúgos pufferanyagokat, hormonokat és vagy százféle egyéb anyagot. Ha ilyen helyzet áll elő, akkor az étel ahelyett, hogy energiát adna, megreked, és tovább savasítja a szervezetet. Ez egy ördögi kör. Az eredmény pedig nemkívánatos súlynövekedés, fáradtság és betegség. A lényeg: ön nem túlsúlyos, hanem túl savas. A zsírpárnái gyakorlatilag megmentik az életét. E nélkül a zsír nélkül, ami megvédi a sejtjeit, a szöveteit és a szerveit a savakkal szemben, már rég halott lenne. Ugyanígy a koleszterinnek is – amit már régóta összekapcsolnak a túlsúllyal – van haszna: a plakkok kiépülése megvédi az artériákat azokkal a savakkal szemben, amelyek amúgy lyukakat marnának rajtuk. Legyen hálás a háj miatt! Ez persze nem jelenti azt, hogy most már örökké magával kell hurcolnia. Addig, amíg nem érti, hogy miért rakódott le, és így nem is tud mit tenni ellene, szükség van rá. Ha Ön segít a testének eltávolítani a savakat, a teste el tudja és el is fogja ereszteni a fölöslegessé váló zsírt. Ennyire egyszerű. Ha az elfogyasztott étel és ital lúgosan bomlik le, akkor az a sok-sok savval teli zsír „leolvad”. A testnek ugyanis már nem lesz szüksége rá.