Gyakran Ismételt Kérdések

A Best By dátum azt az időpontot jelöli, ameddig a termék a legjobb fizikai és érzékszervi minőség megőrzése mellett használható fel. Ez nem egy lejárati időpont, hanem inkább egy olyan dátum amelyet a NOW az elfogyasztásra javasol.

Nem szükségszerűen. Bár a termék javasolt fogyasztási idejét túlléptük, amennyiben az érzékszervi és a minőségi jellemzők szerinti elvárásoknak megfelel, dönthetünk a fogyasztás folytatása mellett. Ez a döntés több tényezőtől függhet, beleértve hogy milyen körülmények között tároltuk a terméket, hogy a termék elszíneződött-e,vagy észrevehetően megváltozott-e. Például amennyiben a terméket hűtőben tároltuk, vagy hűvös, száraz helyen tartottuk és külső megjelenése, illata normális, dönthetünk a Best By időponton túli fogyasztása mellett. Viszont ha bármi rendellenességet észlelünk, semmisítsük meg a terméket.

Legelőször a termék címkéjén látható esetleges különleges tárolási utasítást tartsuk be. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a táplálék-kiegészítőket úgy tároljuk mint az élelmiszereket. Hűvös, száraz hely a legalkalmasabb és a hűtőben való tárolás megnövelheti a termék élettartamát. A meleg és/vagy párás körülmények, mint amilyenek a konyhára vagy a fürdőszobára jellemzők lerövidíthetik a termék élettartamát.

A Best By dátum figyelembe veszi a rendszeres napi használatot. Az ajánlott módszer az, hogy kinyitva a dobozt vegyük ki a kívánt mennyiséget, majd szorosan zárjuk vissza. Amennyiben naponta egynél többször használjuk a terméket, próbáljuk meg a napi mennyiséget egyszerre kivenni. Minden egyes használat után gondosan zárjuk vissza a fedelet.

Miből tudhatom, hogy a NOW termékek biztonságosak?

A NOW termékek rendelkeznek az USA legnagyobb Természetes Termékek Szövetsége (NPA) által kiadott Helyes Gyártási Gyakorlat (GMP) minősítéssel. A GMP minősítés azt jelenti, hogy a NOW gyártási folyamatát megvizsgálták, beleértve a laboratóriumi minőségellenőrzési és beltartalom vizsgálati módszereket is és ennek alapján felvették a Helyes Gyártási Gyakorlati gyártók közé. Ezen belül a NOW „A” minősítést kapott, amely az NPA által adható legjobb minősítés. A NOW tagja az NPA TruLabel Programjának is, amely az iparág leggyorsabban fejlődő és legsikeresebb önszabályzó programja.

Miután kinyitottam a terméket, meddig tartja meg a dobozon feltüntetett beltartalmi értékeket?

A NOW termékeken feltüntetésre kerül a szavatossági idő. Ez a dátum azt jelenti, hogy amennyiben a terméket szobahőmérsékleten (20 C) vagy az alatt és száraz helyen tároljuk, a termék megőrzi a rajta feltüntetett minőségi paramétereket legalább, ezen időpontig.

Azon termékeket, amelyeken a „keep refrigerated” (hűtőben tartandó) felirat szerepel hűtőben kell tartani különösen a felnyitásuk után. Néhány termék esetében néhány napos hűtés nélküli tartás nem befolyásolja a termék minőségét, de hosszabb ilyen időszak már bizonyosan. Más termékeknél a hűtés igény inkább azt jelenti, hogy inkább alacsony páratartalmú mint hideg helyen történjen a tárolás. Sok termék esetében a hűtés megnöveli az eladhatóság idejét különösen igaz ez a halolajakra, étkezési olajokra, mandula olajokra és probiotikumokra.

Amennyiben a dobozon belül frissességet megőrző csomagocska van, azt tartsuk benne, amíg a termék ki nem fogy a dobozból. A doboz újrahasznosítása előtt távolítsuk el a csomagocskát.

Miért lehet színeltérés néhány terméknél?

A természetes termékeknél jelentkezik színváltozat, függően a termék származási országától, a termesztési hely talajszerkezetétől, páratartalmától, enzim aktivitásától, hőmérsékleti viszonyaitól és oxidációs hatásától. Azon termékeknél, amelyekben egynél több összetevő van jelentős színeltérések lehetnek.

Mik a táplálék-kiegészítő dobozokban található Agelessa, szárító és faszén csomagocskák?

Ezen csomagocskák szerepe a dobozon belüli felesleges nedvesség, oxigén vagy szag elnyelése és ezáltal, a termék élettartamának meghosszabbítása. A NOW azon kevés cégek közé tartozik, amelyek Agelessa csomagocskákat alkalmaznak a termék minőségének megőrzésére és az élettartam meghosszabbítására.

Miért tüntetik fel a NOW termékek címkéin néhány összetevő védjegyét?

A NOW elkötelezett abban, hogy termékeinél csak a legjobb minőségű összetevőket használja. A védjeggyel ellátott összetevők azt jelentik, hogy azok előállításánál a levédett eljárás kerül alkalmazásra. Ezek az eljárások általában növelik a fogyasztó termékkel szembeni bizalmát. A védjeggyel ellátott összetevők általában szélesebb tudományos háttérrel rendelkeznek, mint a védjegy nélküliek, mivel előállítóik törekszenek azok szabványosítására és a termékeiket tudományos vizsgálatokra is rendelkezésre bocsájtják.

Hogyan nyerjük ki a kemény zselatin kapszuláknál használt zselatint?

Marha és sertés bőrből, fehér kötőszövetekből és csontokból származó kollagének feldolgozásával nyerjük ki. A lágyzselatin kapszulákat jellemzően marha zselatinból készítjük és a NOW néhány terméknél Vkapszulát használ, amely alapanyaga növényi celluloz vagy poliszaharid.

Néhány termék Nátrium benzonátot tartalmaz. Azt hallottam mostanában, hogy ez üdítőitaloknál valamiféle problémát jelent. Vonatkozik ez a NOW termékekre is?

A benzolsav, a benzoétok és az ezekhez kapcsolódó vegyületek, már régóta széleskörű tanulmányozás célpontjai a biztonságos felhasználásukat illetően. Ugyanakkor ezek a természetben is előfordulnak, olyan élelmiszerekben, mint a gyümölcsök és különféle bogyósok ahol ezek a természetes emésztés (lebontás) során képződnek.

Az 1990-es évek óta az FDA arra figyelmeztet, hogy a benzol, egy rákkeltő anyag. Képződhet ppb (milliárdonként egy egység) szinten néhány olyan üdítőitalban, amelyekben benzoátot vagy aszkorbin savat (C-vitamin) használnak tartósítószerként. A megvizsgált italok döntő többségénél azt találták, hogy vagy egyáltalán nem volt kimutatható a benzol, vagy annak szintje alatta volt az ivóvízre meghatározott 5 ppb megengedett határértéknek és ennek megfelelően ezek az italok nem jelentenek közvetlen egészségügyi kockázatot.

A NOW Minőségbiztosítási Részlege ismeri ezeket a jelentéseket. Megvizsgálták az összes NOW terméket, amelyek benzoétokat és C vitamint tartalmaznak és mindegyiket benzol mentesnek (nincs kimutatható benzol tartalma) minősítették.

 

Bevásárló kosár

Az összes termék ABC sorrendben

Termék kategóriák

"Női bajok" (7) Akciós termékek (0) Természetes Szépség (25) A B C sorrendben az összes termék (312) Algák (6) Allergia (10) Aminosavak (19) Antioxidánsok (28) Ásványi anyagok (15) B vitaminok (16) BARLEAN\'S (1) Bartha Ákos ajánlásával Táplálkozás Beállítás (18) Bélflóra / Emésztés (33) Bio Dió (1) C-vitaminok (13) Candida (5) Celluláris immunitás (10) Cisztein (3) CO Q 10 (22) Csontjaink védelme (31) D Vitaminok (8) Demencia (5) Diabétesz (3) D-Mannose (4) E-Vitamin (3) Energia (30) Érrendszer (17) Felfázás (5) Férfiaknak (15) Fogyás egészségesen (46) Gyermekeknek (13) Gyógygombák (5) Gyógynövények (39) Gyulladás csökkentők (19) Haj,Bőr, Köröm (28) Herpesz ellen (5) Hölgyeknek (30) HPV ellen (1) Húgyúti fertőzés (4) Idegrendszer (47) Immunerősítők (54) Influenza (18) Ízületek (19) Kalcium (6) Karnitin (3) Kismamáknak (2) Klimax (12) Koleszterin (7) Kozmetikumok (24) Lizin (3) Lúgosítók (12) Magnézium (3) Megfázás (15) Memória (16) Méregtelenítés (32) Mikrotápanyagok (2) Multivitaminok (13) Nátha (14) Neurotranszmitter (4) Nyomelemek (5) Omega 3 (10) Omega-3 és 6 9 (13) OralBiotic-BLIS K12 (1) Pajzsmirigy (4) Paleolit életmód (40) Probiotikumok (6) Prosztata (7) Rák, tumor, daganat (27) Reflux (22) Sportolóknak (46) Stevia (0) Szájszag ellen (1) Szem, látás (3) Szívizom (2) Torok és szájüreg (4) ukko teák (8) Újdonságok (62) Vegetáriánus termékek (121) Vérnyomás (6) Vitaminok A B D E K ... (18)

Hírlevél

Akciókról, újdonságokról értesülhet, ha megrendeli Hírlevelünket.

Importőr

A Now Foods termékek magyarországi képviselője, importőre

Biolitte.hu