Gyakran Ismételt Kérdések

A Best By dátum azt az időpontot jelöli, ameddig a termék a legjobb fizikai és érzékszervi minőség megőrzése mellett használható fel. Ez nem egy lejárati időpont, hanem inkább egy olyan dátum amelyet a NOW az elfogyasztásra javasol.

Nem szükségszerűen. Bár a termék javasolt fogyasztási idejét túlléptük, amennyiben az érzékszervi és a minőségi jellemzők szerinti elvárásoknak megfelel, dönthetünk a fogyasztás folytatása mellett. Ez a döntés több tényezőtől függhet, beleértve hogy milyen körülmények között tároltuk a terméket, hogy a termék elszíneződött-e,vagy észrevehetően megváltozott-e. Például amennyiben a terméket hűtőben tároltuk, vagy hűvös, száraz helyen tartottuk és külső megjelenése, illata normális, dönthetünk a Best By időponton túli fogyasztása mellett. Viszont ha bármi rendellenességet észlelünk, semmisítsük meg a terméket.

Legelőször a termék címkéjén látható esetleges különleges tárolási utasítást tartsuk be. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a táplálék-kiegészítőket úgy tároljuk mint az élelmiszereket. Hűvös, száraz hely a legalkalmasabb és a hűtőben való tárolás megnövelheti a termék élettartamát. A meleg és/vagy párás körülmények, mint amilyenek a konyhára vagy a fürdőszobára jellemzők lerövidíthetik a termék élettartamát.

A Best By dátum figyelembe veszi a rendszeres napi használatot. Az ajánlott módszer az, hogy kinyitva a dobozt vegyük ki a kívánt mennyiséget, majd szorosan zárjuk vissza. Amennyiben naponta egynél többször használjuk a terméket, próbáljuk meg a napi mennyiséget egyszerre kivenni. Minden egyes használat után gondosan zárjuk vissza a fedelet.

Miből tudhatom, hogy a NOW termékek biztonságosak?

A NOW termékek rendelkeznek az USA legnagyobb Természetes Termékek Szövetsége (NPA) által kiadott Helyes Gyártási Gyakorlat (GMP) minősítéssel. A GMP minősítés azt jelenti, hogy a NOW gyártási folyamatát megvizsgálták, beleértve a laboratóriumi minőségellenőrzési és beltartalom vizsgálati módszereket is és ennek alapján felvették a Helyes Gyártási Gyakorlati gyártók közé. Ezen belül a NOW „A” minősítést kapott, amely az NPA által adható legjobb minősítés. A NOW tagja az NPA TruLabel Programjának is, amely az iparág leggyorsabban fejlődő és legsikeresebb önszabályzó programja.

Miután kinyitottam a terméket, meddig tartja meg a dobozon feltüntetett beltartalmi értékeket?

A NOW termékeken feltüntetésre kerül a szavatossági idő. Ez a dátum azt jelenti, hogy amennyiben a terméket szobahőmérsékleten (20 C) vagy az alatt és száraz helyen tároljuk, a termék megőrzi a rajta feltüntetett minőségi paramétereket legalább, ezen időpontig.

Azon termékeket, amelyeken a „keep refrigerated” (hűtőben tartandó) felirat szerepel hűtőben kell tartani különösen a felnyitásuk után. Néhány termék esetében néhány napos hűtés nélküli tartás nem befolyásolja a termék minőségét, de hosszabb ilyen időszak már bizonyosan. Más termékeknél a hűtés igény inkább azt jelenti, hogy inkább alacsony páratartalmú mint hideg helyen történjen a tárolás. Sok termék esetében a hűtés megnöveli az eladhatóság idejét különösen igaz ez a halolajakra, étkezési olajokra, mandula olajokra és probiotikumokra.

Amennyiben a dobozon belül frissességet megőrző csomagocska van, azt tartsuk benne, amíg a termék ki nem fogy a dobozból. A doboz újrahasznosítása előtt távolítsuk el a csomagocskát.

Miért lehet színeltérés néhány terméknél?

A természetes termékeknél jelentkezik színváltozat, függően a termék származási országától, a termesztési hely talajszerkezetétől, páratartalmától, enzim aktivitásától, hőmérsékleti viszonyaitól és oxidációs hatásától. Azon termékeknél, amelyekben egynél több összetevő van jelentős színeltérések lehetnek.

Mik a táplálék-kiegészítő dobozokban található Agelessa, szárító és faszén csomagocskák?

Ezen csomagocskák szerepe a dobozon belüli felesleges nedvesség, oxigén vagy szag elnyelése és ezáltal, a termék élettartamának meghosszabbítása. A NOW azon kevés cégek közé tartozik, amelyek Agelessa csomagocskákat alkalmaznak a termék minőségének megőrzésére és az élettartam meghosszabbítására.

Miért tüntetik fel a NOW termékek címkéin néhány összetevő védjegyét?

A NOW elkötelezett abban, hogy termékeinél csak a legjobb minőségű összetevőket használja. A védjeggyel ellátott összetevők azt jelentik, hogy azok előállításánál a levédett eljárás kerül alkalmazásra. Ezek az eljárások általában növelik a fogyasztó termékkel szembeni bizalmát. A védjeggyel ellátott összetevők általában szélesebb tudományos háttérrel rendelkeznek, mint a védjegy nélküliek, mivel előállítóik törekszenek azok szabványosítására és a termékeiket tudományos vizsgálatokra is rendelkezésre bocsájtják.

Hogyan nyerjük ki a kemény zselatin kapszuláknál használt zselatint?

Marha és sertés bőrből, fehér kötőszövetekből és csontokból származó kollagének feldolgozásával nyerjük ki. A lágyzselatin kapszulákat jellemzően marha zselatinból készítjük és a NOW néhány terméknél Vkapszulát használ, amely alapanyaga növényi celluloz vagy poliszaharid.

Néhány termék Nátrium benzonátot tartalmaz. Azt hallottam mostanában, hogy ez üdítőitaloknál valamiféle problémát jelent. Vonatkozik ez a NOW termékekre is?

A benzolsav, a benzoétok és az ezekhez kapcsolódó vegyületek, már régóta széleskörű tanulmányozás célpontjai a biztonságos felhasználásukat illetően. Ugyanakkor ezek a természetben is előfordulnak, olyan élelmiszerekben, mint a gyümölcsök és különféle bogyósok ahol ezek a természetes emésztés (lebontás) során képződnek.

Az 1990-es évek óta az FDA arra figyelmeztet, hogy a benzol, egy rákkeltő anyag. Képződhet ppb (milliárdonként egy egység) szinten néhány olyan üdítőitalban, amelyekben benzoátot vagy aszkorbin savat (C-vitamin) használnak tartósítószerként. A megvizsgált italok döntő többségénél azt találták, hogy vagy egyáltalán nem volt kimutatható a benzol, vagy annak szintje alatta volt az ivóvízre meghatározott 5 ppb megengedett határértéknek és ennek megfelelően ezek az italok nem jelentenek közvetlen egészségügyi kockázatot.

A NOW Minőségbiztosítási Részlege ismeri ezeket a jelentéseket. Megvizsgálták az összes NOW terméket, amelyek benzoétokat és C vitamint tartalmaznak és mindegyiket benzol mentesnek (nincs kimutatható benzol tartalma) minősítették.

 

Mik a probiotikumok?

„ A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok (p. baktériumok), amelyek vagy azonosak, vagy hasonlóak az emberi szervezetben természetesen meglévő és az egészségre jótékony hatással bíró mikroorganizmusokkal. Hívjuk őket „jó baktériumoknak”, vagy „hasznos baktériumoknak”. A probiotikumokat a fogyasztóknak szájon át bevehető formában kínálják és vannak különböző kúpok és krémek. Az emberi testben, különösen az alsó emésztőrendszerben (bélrendszer) összetett, változatos baktérium kolóniák vannak. (Egy egészséges felnőtt testben a mikroorganizmusok  száma tízszer meghaladja a test összes sejtjeinek a számát). Bár hajlamosak vagyunk a baktériumokat mint a bajok csíráját kezelni, valójában sok baktérium elősegíti a szervezet helyes működését. A legtöbb probiotikum olyan baktérium, amely a bélrendszerben találhatóakhoz hasonló.”

Mennyiség mérési szabványok.

A probiotikumok mérése telepképző egységek  (CFU=colony forming units) alapján történik. A CFU-t általában adagonként milliókban vagy milliárdokban fejezik ki. A probiotikumok leggyakrabban közönséges jó baktériumok, de lehetnek jó gombák vagy más organizmusok, amelyeket általában száraz mélyhűtéssel stabilizálnak egy „alvó” állapotban történő  tárolás valamint  a gyártás érdekében. A CFU-ban mért hatásosságuk  függ olyan környezeti tényezőktől, minta a meleg és a páratartalom. Ennek megfelelően  a probiotikumos dobozokat kinyitás után tartsuk hűtőben. A dobozok nedvelszívó tasakokat is tartalmaznak.

Stabilitás.

A hőmérséklet fontos szerepet játszik a probiotikumok stabilitásában.  A hideg levegő kevesebb párát tartalmaz és nem ideális a baktériumok növekedéséhez és így az alvó állapotú baktériumok nem kapják meg a szaporodásukhoz szükséges ideális feltételeket. A magas hőmérséklet ezen organizmusok életképességét is rontja.

Még ideális tárolási körülmények mellett is a CFU értéke a hónapok elteltével lassan csökken.

Jellemzően az ilyen csökkenés nyitás utáni hűtőben való tárolásnál havonta 5%. A hűtőben való tárolás lehetővé teszi a termék minőségének megőrzését hosszabb ideig.

A hatékonyság megőrzése.

Annak érdekében, hogy a probiotikumok címkéin feltüntetett értékeknek megfeleljen a termék, a gyártók, köztűk a NOW Foods általában a gyártáskor magasabb CFU értéket használnak, hogy ezzel is ellensúlyozzák az CFU időbeni normális csökkenését. A NOW Foods ellenőrzi, hogy a gyártáskor a termék megfeleljen a a címkén feltüntetett követelményeknek. Stabilitási tanulmányokat végeznek az egyes termékeknél a baktériumtörzsek, a csomagolás függvényében, hogy meg lehessen határozni a hatékonyság csökkenésének görbéjét a termék életútja során. A valósáhgettől eltérhet, különösen ha a terméket nem tarjuk a doboz kinyitása után hűtőben.

Az életképes CFU szám csökkenésének mértéke növekedhet ha a probiotikus terméket  nagyon meleg és páradús környezetben tartjuk, különösen igaz ez a doboz kinyitása után, mivel ilyenkor a pára könnyebben bejut a dobozba. A szezonális idő és környezeti változások, ezen feltételek időtartamának eltérései miatt nehéz előre meghatározni a termék ideális élettartamát, és ezt még tovább nehezíti a földrajzi elhelyezkedés változatossága is. Néhány esetben előfordulhat, hogy az ellenséges környezet miatt a probiotikum hatékonysága a címkén feltüntetett szint alá csökkenhet.

Kinyitás után a hűtőben való tárolás az ideális. Ha ez nem lehetséges, tartsuk hűvős, száraz helyen. Sajnálatos módon sokan hajlamosak a terméket a konyhában, vagy a fürdőszobában tárolni, ahol a meleg és  a magas páratartalom sok táplálékkiegészítő élettartamát lecsökkenti.

Az ilyen feltételek ideálisak a baktériumok  növekedéséhez, ami azt jelenti, hogy először aktivizálódnak, majd a vártnál gyorsabban elpusztulnak, mivel még nem értek abba a környezetbe (bélrendszer), ahol megfelelő körülmények között tudnak élni és szaporodni. Az ilyen ellenséges környezetben a vártnál gyorsabban csökken a CFU érték és a termék nem felel meg a címkén feltüntetett követelményeknek. Ezzel szemben a hűtőben való tartás növeli a probiotikumok élettartamát és stabilitását.

A NOW örömmel jelenti be az általa használt legújabb eszközét, a DuPont ™ RiboPrinter® System-et, amellyel a baktérium törzsek azonosítását és ellenőrzését végzi. Ez az új, automatizált molekuláris módszer gyorsaságot, pontosságot, reprodukálhatóságot és megbízhatóságot biztosít a bakterium törzsek értékelésénél. A NOW szakemberek ezt a legkorszerűbb eszközt használják a probiotikus termékekben használt bakterium törzsek azonosságának, hatékonyságának és tisztaságának garantálására, valamint a potenciális bakteriális szennyeződések azonosítására a termék előállítása során.

Probiotikus nyersanyagok

Az új RiboPrinter® -rel, a NOW képes tesztelni a bejövő probiotikumokat annak érdekében, hogy ellenőrizzék azonosságukat és hatékonyságukat a termelési folyamatba való bevezetésük előtt. A RiboPrinter® DNS-értékelésen keresztül képes azonosítani az egyes törzseket. Ez a legpontosabb módszer a mai napig. Ezenkívül, ezzel az eszközzel az egyes törzsek tényleges hatásosságát, validálhatjuk és megerősíthetjük a termelés előtt és a kész termék előállítása után is. Ez azt jelenti, hogy a NOW garantálja az összes NOW probiotikus termék hatóanyag tartalmát, tisztaságát és biztonságosságát.

Egyéb nyersanyagok

Bizonyos tényezők, például a származási ország, a szállítás időtartamának hossza, a környezeti tényezők stb, bizonyos nyersanyagok esetében nagyobb a kockázatot jelentenek a bakteriális szennyeződésre. Ezekben az esetekben a NOW technikusok alkalmazzák a RiboPrinter®-t a nem-probiotikus nyersanyag minták tesztelésére és a baktérium törzsének azonosítására. Ez lehetővé teszi  hogy gyorsan és pontosan értékeljék a nyersanyag tisztaságát és biztonságosságát.

Azokban a esetekben, amikor nemkívánatos baktériumok által okozott szennyeződést észlelnek, a szóban forgó nyersanyagot azonnal elkülönítik és  eltávolítják a termelési folyamatból, és további értékelés céljából visszaküldik az eladónak.

Probiotikus késztermékek

Miután a probiotikus formula előállításra került, a minőségellenőrző szakemberek ismét alkalmazzák a RiboPrinter®-t a termelés utáni  hatásosság ellenőrzésére, valamint ellenőrzik a probiotikus törzsek identitását. Ezenkívül ellenőrizni lehet a hosszú távú stabilitást és az eltarthatóságot.

Egyéb kész áruk

Ha a bakteriális szennyeződés gyanúja merül fel, akkor a RiboPrinter® segít a technikusoknak azonosítani az összes bakteriális törzset, lehetővé téve számukra, hogy gyorsan felmérjék, hogy egy termék valóban szennyezett-e.


A NOW elkötelezett a termékbiztonságért és a minőségért

A mai gyors termelési folyamatban alapvető fontosságú a baktériumok szennyeződésének azonosítása, mielőtt a fogyasztói láncba kerül egy termék. A DuPont ™ RiboPrinter® használatával a NOW a természetes táplálékkiegészítők egyetlen olyan gyártója, amely rendelkezik azzal a lehetőséggel, képességgel, hogy pontosan meghatározza a probiotikumok bakteriális összetételének azonosságát és hatékonyságát, valamint hogy azonosítsa az esetleges potenciális szennyeződést néhány órán belül.

Mi a Colostrum?

A kolosztrum szarvasmarha előtej, amelyet a tehenek az ellést követő néhány órában választanak ki. . Ez egy tápanyagban gazdag tejtermék, amely immunrendszer-faktorokat biztosít a fiatal borjaknak a még nem teljesen kifejlett  immunrendszerük támogatására.


Honnan származik a NOW® Colostrum?

A NOW kolosztrumot az Egyesült Államokban az USDA- és az FDA által minősített  tejgazdaságokból s egészséges táplálkozással nevelt tehenektől nyerik. Ezeket a szarvasmarhák olyan tudományosan megtervezett takarmányozást kapnak , amelyben  a hüvelyesek és fűfélék megfelelő arányban vannak, és amelyet kiegészítenek ásványi anyagokkal és nyomelemekkel  annak érdekében, hogy stabilan nagyteljesítményű kolosztrumot nyerjenek. 

A gyártás a GMP (Good Manufacturing Practices) szerint történik.                                                                                              A begyűjtés az előállítás után 12 órán belül megtörténik                                                                                           A humán extrakciós eljárás nem befolyásolja hátrányosan az anyatehenet illetve a borjút. Szintetikus hormonoktól, peszticidektől és antibiotikumtól mentes. A feldolgozás minimális hő alkalmazásával történik, hogy biztosítsák  a táplálkozási tényezőinek     biohasznosulását . Nincs átalakítva, hogy megőrizzék az előtej természetes teljességét és táperejét.

A NOW HPLC (nagy teljesítményű folyadékkromatográfia) segítségével  elemzi a kolosztrum egyes tételeinek összetételét a hatékonyság biztosításának érdekében.


A NOW® Colostrumot hűtve kell tartani? Ha véletlenül  kint hagynám egy ideig, még mindig jó lesz?

A kolosztrum önmagában nem igényel hűtést. Ha nincs hűtve, a Colostrum továbbra is hatékony marad..

Mi az MCHC / MCHA?

Az MCHA és az MCHC a mikrokristályos hidroxi-apatit és a mikrokristályos hidroxi-apatit koncentrátum rövidítései. Ezek a kifejezések egymással felcserélhetőek, de mindkettő jellemzően a koncentrátumra vonatkozik. A GYIK  esetében az MCHC-t használjuk.

Az MCHC természetes eredetű (jellemzően szarvasmarhafélékből nyert) teljes értékű csontkoncentrátum, amely természetes módon előforduló kalciumot, valamint számos más, csontszövetben természetes módon előforduló csontépítőt, például magnéziumot és foszfort is tartalmaz. * Az MCHC speciális táplálékkiegésztőket is tartalmaz, mint például az oszteokalcin (kalciumkötő fehérje), kollagén, és különböző növekedési faktorok, például IGF-I és IGF-II.

A kalcium más formáihoz képest az MCHC számos vizsgálatban jobb biohasznosulást és abszorpciót mutatott.

Honnan származik a mikrokristályos hidroxi-apatit-kalcium a NOW® Bone Strength és a Bone Calcium termékeiben?

Termékeinkben használt mikrokristályos hidroxiapatit (MCHA vagy MCHC) kalciumot (beleértve a Bone Strength  és a Bone Calcium összetevőit)  ausztrál forrásból származik, amelyeket nehézfémekre is tesztelnek.

 

* Az állításokat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem értékelte. Ezek a termékek nem a betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére szolgálnak.

 

Bevásárló kosár

Az összes termék ABC sorrendben

Termék kategóriák

"Női bajok" (13) Akciós termékek (0) A B C sorrendben az összes termék (349) Algák (6) Allergia (12) Aminosavak (20) Antioxidánsok (29) Ásványi anyagok (18) B vitaminok (22) Bartha Ákos ajánlásával Táplálkozás Beállítás (18) Bélflóra (10) C-vitaminok (13) Candida (5) Celluláris immunitás (11) Cisztein (3) CO Q 10 (7) Csontjaink védelme (37) D Vitaminok (8) Demencia (4) Diabétesz (3) D-Mannose (4) E-Vitamin (4) Emésztés (31) Energia (35) Érrendszer (29) Felfázás (5) Férfiaknak (21) Fogyás egészségesen (50) Gyermekeknek (16) Gyógygombák (5) Gyógynövények (37) Gyulladás csökkentők (20) Haj,Bőr, Köröm (27) Herpesz ellen (5) Hölgyeknek (37) Hormonegyensúly (8) HPV ellen (1) Húgyúti fertőzés (4) Idegrendszer (56) Immunerősítők (57) Influenza (17) Ízületek (19) Kalcium (6) Karnitin (3) Kismamáknak (3) Klimax (14) Koleszterin (10) Kollagén (2) Kozmetikumok (24) Lizin (3) Lúgosítók (10) Magnézium (6) Megfázás (15) Memória (23) Méregtelenítés (30) Mikrotápanyagok (1) Multivitaminok (13) Nátha (13) Neurotranszmitter (14) Nyomelemek (5) Omega 3 (12) Omega-3 és 6 9 (14) OralBiotic-BLIS K12 (1) Pajzsmirigy (4) Paleolit életmód (58) Probiotikumok (11) Prosztata (10) Puffadás (16) Rák, tumor, daganat (28) Reflux (20) Sportolóknak (47) Stevia (2) Szájszag ellen (1) Szem, látás (5) Szívizom (5) Természetes Szépség (24) Torok és szájüreg (5) ukko teák (6) Ultrasonic Essential Oil Diffusers (5) Újdonságok (51) Vegetáriánus termékek (154) Vérnyomás (8) Vitaminok A B D E K ... (20)

Hírlevél

Akciókról, újdonságokról értesülhet, ha megrendeli Hírlevelünket.

Importőr

A Now Foods termékek magyarországi képviselője, importőre

Biolitte.hu