Amennyiben Ön viszonteladónk szeretne lenni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

A D-mannose-ról és hatékonyságáról

Az E.coli baktérium okozza a húgyúti fertőzések mintegy 80-90 százalékát. Az E.coli baktérium hozzátartozik az emberi bélrendszer normális bélflórájához, de még ez a normális E.coli sem szabadna, hogy a húgyhólyagban vagy a húgyutakban tartózkodjon. Ezeken a területeken osztódva és sokszorozódva, nemkívánatos gyulladásokat okozhat.
Az E.coli „sejtfala” apró ujjszerű kitüremkedésekkel van teli. Ezeknek a kitüremkedéseknek csúcsa összetett aminosav cukor molekulákból, úgynevezett lektinnekből áll. Az E.coli lektinek képesek hozzátapasztani a baktériumokat a húgyutak és a húgyhólyag belső falához, és ezért nem tudja kimosni a vizelet.

Azonban az E.coli szívesebben kapcsolódik a D-mannose molekulához, egy olyan komplexet alkotva, ami kiürül a következő pisilésnél. Amikor nagy mennyiségű D-mannose-t juttatunk a szervezetünkbe, az majdnem teljesen kiválasztódik a vesében a vizeletben, gyakorlatilag bevonva az ott jelenlévő E.coli baktériumokat, így azok már nem tudnak tovább tapadni a húgyutak ill. húgyhólyag belső falára. Ennek köszönhetően az E.coli szó szerint kimosódik a szervezetünkből normális vizeléssel!

D-mannose vagy antibiotikumok?

Amikor antibiotikumokat szedünk, az megöli a baktériumokat, de ugyanakkor kiírtja a „hasznos” baktériumokat is. A D-mannose nem öli megy sem a hasznos, sem a káros baktériumokat. Mindössze abban segít, hogy eltávolítsa az E.coli-t a húgy utakból. A D-mannose már az emésztőrendszer felső részében felszívódik, így a normálisan csak a vastagbélben található hasznos baktériumokra nincs hatással.

A D-mannose előnyei:

Nem írtja ki a hasznos baktériumokat

Nem avatkozik bele a szervezet normális működésébe

Nem befolyásolja a vércukor szabályozást

Kisgyerekek is szedhetik

Nem okoz allergén reakciókat

Élesztő mentes

Hosszan tartó és megelőző kezelésre is kiváló

Nincs rossz íze

Kedves D-Mannose Vásárló!

Az alábbiakban a termékkel kapcsolatosan szeretnénk néhány hasznos információra felhívni szíves figyelmét:

1/ Mi a D-Mannose

2/ Hogyan hat a D-Mannose

3/ A D-Mannose adagolása

4/ Javaslatok hosszú távú megoldásra

1/ Mi a D-Mannose?

A D-Mannose egy természetben előforduló egyszerű cukormolekula (monocukor). Felépítésében hasonlít a glükoz molekulára, azonban attól eltérően a D-Mannose csak nagyon elenyésző mennyiségben szívódik fel a szervezetünkben, a legnagyobb része a vesén keresztül igen gyorsan kiválasztódva a vizelettel kiürül. Ezen tulajdonsága miatt a D-Mannose-t csecsemőktől kezdve minden korosztály, sőt cukorbetegek is használhatják!

2/ Hogyan hat a D-Mannose?

A D-Mannose a húgyúti fertőzések kezelése során az antibiotikumoktól eltérően nem elpusztítani kívánja a fertőzést, a gyulladást okozó baktériumokat, hanem a vizelettel, gyakorlatilag, kimossa azokat.

A húgyúti fertőzéseket, az esetek több mint 90%-ában az e.coli baktérium okozza.

/az egyébként steril húgyúti vezetékbe bekerülő baktérium/, Az e.coli hasznos baktérium a bélflórában, azonban a húgyútakba kerülve (rendszerint alulról) és ott felszaporodva nemkívánatos gyulladásokat okozhat.

Az e.coli külseje apró kitüremkedésekkel van borítva, amelyek végei összetett aminosav cukor molekulákból, lektinekből állnak. Ezek a lektinek képesek a húgyúti vezeték falához tapasztani az e.coli baktériumokat. De a lektinek szívesebben kapcsolódnak a D-Mannose molekulákhoz és így együtt távoznak a vizelettel, mintegy kimosva a nemkívánatos baktériumokat.

3/ A D-Mannose adagolása

A D-Mannose-t kb. ½ deci vízben (nem savas üdítőben vagy gyümölcslében) kell feloldani és meginni (enyhén cukros íz) majd 60-90 perc múlva bőséges folyadékot inni.

Akkut esetben (csípős, fájdalmas akár véres vizelet): 3-4 óránként 1-2 teáskanál, 2-3 napon keresztül. Ekkor már jelentős javulás szokott jelentkezni, vagy akár teljesen el is múlhatnak a tünetek, de folytassuk a kúrát, csökkentett adagban (napi 1-2 teáskanál), hogy a már megtapadt, szinte betokosodott baktériumokat is ki tudjuk „csalogatni”.

Megelőzésként napi 1 teáskanál bevitele javasolt. Ha tudjuk, hogy valami olyan hatás fog érni minket, ami máskor elő szokta hozni a problémát (pl strandolás, wellness hétvége, nemi aktus stb.) akkor célszerű előtte és utána néhány napig szedni.

Ha több éven keresztül, vagy gyakran visszatérő problémáról van szó, akkor célszerű egy-két hónapos kúrát tartani.

Gyerekeknél, teáskanál helyett mokkás kanalat használjunk az adagoláshoz. Egészen kis gyerekek esetében fél mokkás kanál.

Kislányoknál pelenkás korban (a pelenkából ők nagyon könnyen fertőződnek) megelőzésként a D-Mannose folyamatos fogyasztása javasolt!

A D-Mannose kapszulás kivitele esetében 1 teáskanálnyi pornak 3-4 kapszula felel meg.

4/ Javaslatok hosszú távú megoldásra.

Igen fontos, hogy az „alulról” történő fertőződés ellen, minden lehetséges higiénés megoldásra odafigyeljünk! Mivel még így is felfertőződhetünk, a probléma kezelésére (a nemkívánatos baktériumok, gombák felszaporodásának megelőzésére) elsősorban szervezetünk immunrendszerét kell megerősíteni. Erre a tapasztalatok szerint legjobban bevált felnőttek esetében a NOW Beta-Gluckan, illetve a NOW Colostrum. Gyermekeknél a NOW Colostrum port javasoljuk, mert az feloldva, könnyen adalgolható. akár csecsemőkorban is.

Ha a felfázás kezelése előzőleg antibiotikummal történt, úgy javasoljuk erős probiotikum használatát, hogy a bélflóra helyreállításával a szervezet részére fontos anyagok felszívódását elősegítsük. Erre legjobban a NOW 8 Billion Acidophilus & Bifidus vagy a NOW GR8-Dophilus illetve gyerekek esetében a NOW Berry-Dophilus rágótabletta vált be.

Javasolt kúra felnőtteknek:

2 doboz D-Mannose por szedése folyamatosan

1 doboz GR8-Dophilus párhuzamos folyamatos szedése         

1 doboz Beta-Gluckan (a kúra kezdete után két héttel kezdjük szedni)

(vagy 1 doboz Colostrum           „                     „                  „      

Javasolt kúra gyerekeknek:

1 doboz D-Mannose por szedése folyamatosan      

1 doboz Berry-Dophilus párhuzamos folyamatos szedése  

1 doboz Colostrum por (a kúra kezdete után két héttel kezdjük adni)

A kúrák után is javasoljuk a D-Mannose tartását, hogy megelőzésként, ha úgy érezzük, hogy olyan szituáció alakul ki, azonnal használni tudjuk. Megakadályozva ezzel a nem kívánt baktériumok felszaporodását!

 

 

Bevásárló kosár

Az összes termék ABC sorrendben

Termék kategóriák

"Női bajok" (12) Akciós termékek (0) A B C sorrendben az összes termék (353) Algák (6) Allergia (12) Aminosavak (20) Antioxidánsok (29) Ásványi anyagok (18) B vitaminok (22) Bartha Ákos ajánlásával Táplálkozás Beállítás (18) Bélflóra (10) C-vitaminok (13) Candida (5) Celluláris immunitás (12) Cisztein (3) CO Q 10 (8) Csontjaink védelme (37) D Vitaminok (8) Demencia (4) Diabétesz (3) D-Mannose (4) E-Vitamin (4) Emésztés (30) Energia (39) Érrendszer (30) Felfázás (5) Férfiaknak (20) Fogyás egészségesen (52) Gyermekeknek (16) Gyógygombák (5) Gyógynövények (36) Gyulladás csökkentők (20) Haj,Bőr, Köröm (26) Herpesz ellen (5) Hölgyeknek (36) Hormonegyensúly (7) HPV ellen (1) Húgyúti fertőzés (4) Idegrendszer (56) Immunerősítők (57) Influenza (19) Ízületek (19) Kalcium (6) Karnitin (3) Kismamáknak (3) Klimax (13) Koleszterin (10) Kollagén (2) Kozmetikumok (24) Lizin (3) Lúgosítók (10) Magnézium (6) Megfázás (16) Memória (23) Méregtelenítés (29) Mikrotápanyagok (1) Multivitaminok (13) Nátha (14) Neurotranszmitter (14) Nyomelemek (5) Omega 3 (12) Omega-3 és 6 9 (14) OralBiotic-BLIS K12 (1) Pajzsmirigy (4) Paleolit életmód (58) Probiotikumok (11) Prosztata (9) Puffadás (16) Rák, tumor, daganat (28) Reflux (19) Sportolóknak (51) Stevia (2) Szájszag ellen (1) Szem, látás (5) Szívizom (5) Természetes Szépség (24) Torok és szájüreg (5) ukko teák (8) Ultrasonic Essential Oil Diffusers (5) Újdonságok (52) Vegetáriánus termékek (154) Vérnyomás (8) Vitaminok A B D E K ... (20)

Hírlevél

Akciókról, újdonságokról értesülhet, ha megrendeli Hírlevelünket.

Importőr

A Now Foods termékek magyarországi képviselője, importőre

Biolitte.hu